10 Ocak Gazeteciler Günü Coşkuyla Kutlanıyor

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 05 Ocak 2022 16:23

Bugün gazetecilerin bayramı ve bu yıl coşku ile kutlanıyor. 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Günü basının en anlamlı günü.Basın toplumun hem sesidir hem de dilidir. Toplumumuzu aydınlatmak, bilgilendirmek en kutsal görevidir. Basın milletin başlı başına güç , kuvvet ve rehberidir.

Gazeteci kamuoyunun sesi olarak haber alma, öğrenme , bilgilendirme hürriyetine hizmet etmektir. Gerçek, tarafsız şekilde topluma ulaştırmak adına mücadele eden ve bu uğurda gocunmadan özveri ile çalışan kişidir.Basın mensupların için yürüdüğü yol çok önemlidir.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu zor süreçte mücadele eden gazeteciler vazife şuuruyla mesleklerini icra etmeleri çok değerlidir.1961 yılından beri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü coşkuyla kutlanır.Basın sektöründe yer alan haklarını yasal olarak güvence altına alınarak yürürlüğe girmesiyle birlikte sosyal ve yasal hükümler içeren haklar tanınmıştır.

Gazetecilik mesleğini icra eden basın mensupları gazetecilerimiz bağlı olduğu kurumun ilkeleri , kanunları doğrultusunda tarafsız ve doğru gazetecilik anlayışı ile yaşamın tüm zorluklarına göğüs gererek çalışmalarını sürdürmektedir.

Toplumun içinde yer alan olmazsa olmaz önemli kurumdur. Haber alma, haber verme, bilgilendirme, doğru , dürüst her türlü sosyal, ekonomik , kültürel faaliyetlerin gelişmelerinden haberdar etmek olmazsa olmaz temel taşıdır.

Gazetecilik mesleğini gelenek ve ahlaki değerler kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek , gerçekleri yansıtmak için görsel ve yazılı olarak yerine getirmektedir

Doğru , ilkeli, dürüst gazetecilik anlayışı içersinde en zor mesleği yerine getirmeyi vazife bilen gazetecilerimizdir.Zoru başararak gece ,gündüz demeden olayları milletimize ulaştıran gazetecilerimize minnet borçluyuz.

Basında, yayın organları içersinde çalışan muhabirlerimiz, yazarlarımız, matbaacılarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor .Yapmış olduğunuz ilkeli haberler, tarafsız yayın hayatlarında başarılar dilerim.Milletimizin bilgilenmesi için bu kutsal görev başında yaşamlarını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum .

‘'GAZETECİLER, GÖRDÜKLERİNİ, DÜŞÜNDÜKLERİNİ, BİLDİKLERİNİ SAMİMİYETLE YAZMALIDIR. M USTAFA KEMAL ATATÜRK''

SON 5 YAZISI

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

29 Kasım 2022 00:51

OKU

Gelecek Neslimizi Düşünüyorsak Suyun Değerini Bilelim

05 Ekim 2022 20:59

OKU

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

17 Eylül 2022 00:55

OKU

Ölüm Nedir,  Ayrılık Mıdır  Sizce ?

20 Ağustos 2022 11:35

OKU

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz

30 Temmuz 2022 14:28

OKU