15 Temmuz Din İle Uyutma - MUSTAFA GÖZÜKARA

15 Temmuz Din İle Uyutma


Kenya Devletinin İlk Başbakanı Jomo Kenyatta ünlü bir sözünde derki ;  Avrupalılar Afrika'ya geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizim elimizdeydi. Topraklarımız ise beyazların olmuştu.    

Tarihe mal olan bu söz Afrika uluslarının bir sözü olmasından ziyade tüm dünyanın ortak bir sorunu olması, tüm inanç sistemlerinin bir açığı, kanayan yarası olması hasebiyle tüm dünyaca genel kabul görmüştür.

Kendi tarihimize baktığımızda Hasan Sabbah’ın Ünlü Selçuklu Veziri Nizamülmülk öldürmesi, Selçuklu Devleti için bir kırılma noktası olmuş yıkılmasına neden olduğu aşikârdır.

Bu günlerde ise bir cemaat lideri cemaatine verdiği bir vaazda , ‘’ bir kardeşimiz bir konuyu araştırmış Kur’ana bakıp öğrendiğini bana söylüyor. Ne gerek vardı canım bakmaya bana  sorsaydın ben sana söylerdim’’ diyerek , ülkemizin geldiği son noktayı açıkça ortaya koyması açısından çarpıcı bir  gerçektir.

15 Temmuz ise ülkemizin yaşadığı en büyük ve en köklü darbe girişimidir. Milletimizin feraseti üstün cesareti ile püskürtüldü. Demokrasiye inancını ortaya koyan ve diktayı kabul etmeyen, İpi başkasında olan Fettullah Gülen ve arkasında ki güçler büyük bir hezimete uğratıldı.

Fettullah Gülen’e emperyalistlerin maşasıdır oyuncağıdır . İslam dinine İslam milletlerine en büyük kötülüğü yapmaktadır ve Truva atıdır denildiğinde , bu sözleri hakaret sayan toplumun büyük bir kesimi neden inandırılamadı ? Bu soru çok önemli, cevabını bulursak ve doğru olarak anlayıp içselleştirirsek inanıyorum bu FETÖ ve benzeri  terör örgütleri ne oluşur nede başarıya ulaşamaz.

İSLAM AKIL Ve MANTIK DİNİ

Kutsal kitabımızı iyi okumamız yüce Peygambermizi iyi anlamamiz gerekmektedir. Tüm insanlığa gönderilen Kur’an ‘ın ilk emri ‘’ Oku Allah’ın adıyla oku’’dur, Peygamberimiz ‘’ ilim Çin’de de olsa onu bul’’ diyerek bilim ve fene verdiği öneme atfettiği ortadır.

Bunu anlayan İslam alemi  İbni Sina’yı , Ali Kuşçu’ yu, İbni Haldun’u Farabi’ yi , Mevlana’yı , Yunus Emre’ leri bağrından çıkardığı alimlerin kitapları Avrupa’nın fikir inşasını yaparak Rönesans’ın önünü açtı. Ya biz şimdi neredeyiz. Gerçek alimler yukarıda saydıklarımız şimdi kendine hoca diyenleri sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum.

NEDEN TOPLUM UN ‘’HOCASI’’ TERÖRİST ÇIKTI

 Maalesef biz Türk’ler savaşçı bir milletiz ama çabuk unutuyoruz. Yukarıda ki anlattığımız Hasan Sabah ve Jomo Kenyatta ,örnekleri ortada. Bunun yanında modern Türk Devletinin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal  Atatürk yaptığı bir konuşmasında ‘’ Hangi şey ki akla, mantığa, ulusun yararına, İslâmlığın yararına uygunsa, hiç kimseye sormayın, o şey dindir. Eğer bizim dinimiz akla, mantığa uygun bir din olmasaydı, kusursuz olmazdı, dinlerin sonuncusu olmazdı "

"Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır"

Evet unuttuğumuz için hoca ile teröristi karıştırdık. Cumhuriyetin kurucu değerlerinden uzaklaştığımız için tarihin ışığını bu günlere tutmadığımız için karıştırdık.

 ‘’DİN İLE UYUTMA’’

Araştırmayan okumayan bir toplum yapısına gittiğimiz ortadır. Tarihi dizilerden Dini başkasından öğrendiğimiz bunun kanıtıdır. Bunu en acı şekilde 15 Temmuzda yaşadık. İnsanları dinden uzaklaştırmak. Kendine tapınma metotlarını tarihte her daim görülmektedir. Hristiyan Avrupalıların Kenya başta olmak üzer tüm Afrika halklarına yaptığı aslında budur ‘’ DİN İLE UYUTMA’’

Peki, ülkemizin 15 Temmuzda yaşadığı sorunun asıl kaynağı nedir. ‘’ DİN İLE UYUTMA ‘’ değil midir?  Sözde  söz sahibi olan yöneticiler  ilkokul mezunun arkasından gitmesi neyin uyutmasıdır? Buradan da anlaşılıyor ki bizler çocuklarımıza dinimizi öğretmemişiz. İslam dinin akıl ve mantık dini olmadığını anlatamamışız. Kendine hoca diyenler her Ramazan ayında aynı şeyleri söyleyip 300 bin 500 bin alırken bizlerin aldığı asgari ücrete şükretmeyi öğütlemesi çok manidar ve tepki vermememizde düşündürücüdür.

Dinimizi öğretmede kullanılan kaynak Kur’an ve gerçek hadisler olmaktan çıktığında , başımıza gelecek olan ne olduğunu en acı şekilde ortaya çıktı. Kendilerine göre din oluşturanlar, kendilerine göre hadis uyduranlar ne yazık ki hoca diye saygı gösterilip eli öpülmektedir. Sakalı uzun ve beyaz diye kafasında sarık , cübbe takanın önünde eğilmeyi adet haline getirilmektedir.

Artık görüntü bazlı değerlendirme sona ermelidir. Eğitim sistemimiz buna göre milli olmalıdır. İlmin hocası merak ise merak eden çocuklar yetiştirmeliyiz. Nedenini araştıran sorgulayan beyinler oluşturmalıyız.

Anadolu ‘nun soğuk bozkırlarını türküleri ile ısıtan halk ozanımız Neşet Ertaş Ne güzel anlatmış mısralarında

Bir anadan dünyaya gelen yolcu

Görünce dünyaya gönül verdin mi?

Kimi böyük kimi böcek kimi kul

merak edip heçbirini sordun mu

Bunlar neden nedenini sordun mu

Belki kuantum mantığı kuramı kadar dünyada yer bulamadı lakin ‘’ NEDENİNİ SORDUN MU’’ diye bizde eğer sorarsak doğru hatta dosdoğruyu bulmuş oluruz.

Bu vesile ile Darbeyi ve darbecileri kınıyorum necip milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
12Haz
20Oca
05Oca

Yeni Yıl Piyangosu

12Eyl

Gazi Kime Denir?

31Ara

Selam Olsun Tüm İslam Âlemine