Selamlar, Sevgiler, Hürmetler.... - İBRAHİM YILDIZ

Selamlar, Sevgiler, Hürmetler....


Şarkikaraağaç’lıma  Ispartam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Şarkikaraağaç’lılar Dayanışma Derneği Başkan Yrd.

SELAMLAR, SEVGİLER, HÜRMETLER…

Sevgili  dostlar, değerli hemşerilerim,

Gazetecilik yapmak, internet sitesi kurmak, oluşturmak ve onu takip etmek, dernekçilik yapmak;  ciddi  ve  meşakkatlı  bir iştir. Gazetemizi  her sayımızda 1750 kişiye göndermekte güçlük çekerken internet sitesi oluşturduktan sonra en ufak bir haber yada yazımız en az 10.000 kişi tarafından izlenmekte ve tıklanma rekorları kırmaktadır. Gün geçtikçe bu veriler artmakta, daha büyük bir halk kitlesine hitap etmekteyiz. Bu onurlu görevde bizlere desteğini esirgemeyen gazete çalışanlarına, site çalışanlarına, dernek yönetimine, gazetemize ve sitemize haber akıtan tüm çalışanlarımıza, yazarlarımıza, bizleri evlerine, işyerlerine, kısacası bilgisayarlarına misafir edip, bıkmadan usanmadan takip eden Şarkikaraağaç sevdalılarına, Şarkikaraağaç’ın geleceği için iyi niyetli olanlara, Şarkikaraağaç, Şarkikaraağaç’lılar yada Şarkikaraağaç’ın kasaba ve köylerinin ismini taşıyan tüm dernek ve vakıf yöneticilerine, gazetemiz ve dernek yönetimi adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.

Bizler gerek gazete yönetimi, gerekse dernek yönetimi olarak 2007 yılı Temmuz ayından beri ilçemizden 120 km. uzakta Isparta merkezde sizlerin sesi olmakta, birbirinden değerli hemşerilerimize elimizden geldiğince  yardımcı olmaktayız. Zaman zaman onlarla buluşmakta, hasret gidermekte, gece demeden gündüz demeden acılarını ve sevinçlerini paylaşmaktayız. Gerektiğinde siyasilerle, sivil toplum örgütleriyle, Valilik ve Kaymakamlıklarla, Daire müdürleriyle vb görüşmeler yapmakta, onlara; sizlerin sesini gerek bizzat, gerek basın yoluyla duyurmaya çalışmaktayız. Gerçi bizi yakın tanıyanlar zaten bilirler, bu hususun aynen böyle olduğuna tanıklık etmektedirler.

Daha evvel nahiye iken 1863 yılında ilçe olan Şarkikaraağaç, önce Konya iline bağlı bir ilçe iken yaklaşık 10 yıl sonra ilçenin Isparta iline bağlandığını pek çoğümuz biliyoruz. Yaklaşık  151 yıl önce ilçe olan Şarkikaraağaç’ımızda pek fazla ilerleme kaydedilmemiştir. Hatta gerilemiş bile diyebiliriz. İlçe yönetimi bir çok el değiştirmiş, bizimle birlikte ilçe olan bazı yerler bugün büyükşehir konumuna gelmiştir. Yanılmıyorsam buna büyükşehir olan Kayseri ili örnek verilebilir diye düşünüyorum. Bu süre zarfında hizmet eden de olmuş, yatıp giden de.Birinin yaptığını bir diğeri gelmiş yıkmış, diğerinin yaptığını da öteki gelmiş yıkmıştır. Kısacası bir arpa boyu yol alınamamıştır. Hizmet edenlerden ve etmek isteyenlerden Allah C.C. razı olsun. Bunları bizler yargılayacak değiliz. Ama bir yargılayıcısı vardır elbet. Bu düşünceyi her zaman aklımızın bir köşesinde bulundurarak hepimiz şimdiden sonra neler yapılabilir diye düşünmeliyiz.

Buradan siz değerli hemşerilerime sesleniyorum:

İster ilçede oturun, ister kasaba ya da köylerinde, ister yurdun dört bir köşesinde, isterseniz yurtdışında ikamet edin. Hangi düşünceye sahip olursanız olun, gelin bu taşın altına hep birlikte elimizi koyalım. Hepimiz birer Şarkikaraağaç sevdalısı değil miyiz? Bu düşünceyle hareket edersek inanın bu iş kökünden çözülür diye düşünüyorum. Yunus Emre’nin ‘’Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü.’’ Dediği gibi Yaradan’ın yarattığı her şeye sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşırsak ilçemiz için hepimizin yapabileceği bir şeyler olduğuna inanıyorum.

 Ayrıca ilçemizin varlıklı insanları, nerede ikamet ederseniz edin, gelin yatırımlarınızı doğup büyüdüğünüz, gönül verdiğiniz, ata yurdunuz, ilçemiz Şarkikaraağaç’a yapalım. İlçemizin ufkunu açalım. Yetkililere sesleniyorum. Gelin,  bu ilçeye sahip çıkın. Bakın o zaman bambaşka bir Şarkikaraağaç’la karşılaşacaksınız.

Hepinize selamlar, sevgiler, hürmetler

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL