Üretmeden Ahkam Kesen  Topluluğa Sitemim - FERAH USLU

Üretmeden Ahkam Kesen  Topluluğa Sitemim


Etrafımıza baktığımız zaman üretmeden , konu hakkında fikir sahibi olmadan , araştırmadan , kendini geliştirmeye çalışmadan ortalıkta  boş boş  gezip dolaşan ,bir şeyler üretmeye çalışan  insanlar hakkında  ahkam kesen insanlar türedi. Bazen böyle insanların ortalıktan kesilmesinin gerektiğini düşünüyoruz hepimiz.

Biz insanlar düşünebilen varlıklarız ve en büyük şansımız  diğer varlıklardan ayıran beyine sahibiz. Beynimizle hareket eder, öğrenme yeteneğimizi geliştirir. Beyinimiz  çalışmadan duramaz mutlaka uğraşacak bir şeyler bulur.

Hani kendisine yararlı olmayan boş işlerle ,başkalarını  eleştirmekle meşgul olanlar  ve laf sokmayı zekasının yüksek olduğunu sanan  insanlara öyle bir şeyle karşılaşır ki kendi ruhunu iyileştirmek için çaba sarf etmek zorunda kalır.

Başına gelen olay sebebi ile ruhunu iyileştirmek ve yaşamın insanlara bunları öğretmesi beklenemez. Düşünüyorum da çocuk yaşlarda bizlere ve çocuklarımıza hayatı yaşamanın nasıl bir şey olduğu okutulsa , öğretilse ve almış olduğu bilgi ile ruhlarını iyileştirmeyi  bilgili şekilde büyüyüp yaşamın tokadını yemeden çelme takabilsek nasıl olurdu ?

Biz insanlar hata yapabiliriz  ve düşebiliriz de . Hata yaptığımız için sevinmeliyiz. Çünkü hata yaparak doğruyu buluruz. Hata yapan üreten, çalışan  insandır. Ancak hata yaptım diye  eleştirenlere üzülmemeli, kendimizi çıkmaza sokmamalıyız.

Bazen hatalarımıza takmakta iyi , neyi taktığımıza dikkat etmemiz gerek işte bu takmamızda büyük sır gizlidir . O’da ilahi güç  ! Üretime katkı sağlamayan  ve boş eleştiride bulunan kişilere takılırsak  başarısızlık önümüze gelir. Fakat hata yaptığımız şey için çözüme takılırsak başarı elde ederiz. Ne kadar uğraşır ve çalışsak ta  bir sonuç alamıyorsak, yolunda gitmiyorsa pes etmemeli ardından başarmak istediğimizin en iyisinin geleceğinin kanıtıdır!

Her ne olursa olsun  olanı kabul edip yaşamımıza çok kötü niyetli , acımasızca eleştiri yapan insanları çıkartıp yerine zenginlik, huzur, mutluluk, bereket yağsın sağnak,  sağnak. İlahi güç bizleri sınayarak  bizim için temizlik yaparak arındırıyor.

Bu sebepten dolayıdır ki başımıza her ne gelirse gelsin, hata yaptığında ya da işler yolunda gitmediğinde kesinlikle insanlara odaklanma. Bu gibi zihniyete sahip olan kişileri de ciddiye alma ! Ciddiye alacak olursan her şeyi büyütmüş olursun. Burada düşünmemiz gereken kimi neyi aldığımıza dikkat etmeliyiz. Bizler her zaman hayalini kurduğumuz hedeflerimize koşmalıyız. Bizler böyle düşündüğümüz  zaman  bizi olduğu gibi kabul  edecek ve etrafımızı kabul edildiğin insanlarla dolacak. Unutmayalım mutluluğun anahtarı her zaman kendimizdedir. Başarıların karşısında  sahip olduğun anahtarı herkes kullanabilecek. Sonuç olarak hata yaptığımızda sevinmeli, utanmamalıyız  bu bizim çalıştığımızın, ürettiğimizin  kanıtıdır. Bu durum karşısında utanacak birileri varsa eleştiri yapan ve üretmeyen boş insanlardır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz