Okumak İnsanı ve İnsanın  Dünyasını  Değiştirir - FERAH USLU

Okumak İnsanı ve İnsanın  Dünyasını  Değiştirir


İnsanı diğer canlılardan en önemli özelliği düşünebilme yeteneğine sahip olmasıdır. Düşüncelerimizi geliştiren ise okumaktır. Her anımızda kendimizi geliştirmek, öğrenmek  için çok okumamız gerekmektedir.

Okumak özgürlüğe adım adım yaklaşmaktır.Umut ediyorum ki gelecekte küçükten , büyüğe kendini geliştirmek, özgürlüğünü elde ederek adaletli, merhametli ve birlik beraberliğin sağlandığı toplumlarda huzur dolu bir dünyanın habercisi olacaklardır.

Biz insanlar gelişmek, değişmek ve amaçladığımız hedeflerimize ulaşmak için çok okumalıyız. Kendini eğitmiş, bilinçli hareket etmesini bilerek her zaman ayakları  yere  sağlam basar. Bilinçli insan hem toplumda ,hem de etrafında neler olup bittiğinden haberi vardır. Okumak bilinci ve insan ruhunu oluşturan en önemli konudur. Eğer okuduğumuz bizi etkilemiyor ve bize uyarıda bulunmuyorsa hiçbir sonuca varamayız.

Okuyacak olduğumuz kitabı iyi seçmeliyiz. Bize doğru bilgi sunan, yararlı ve eleştirisi yapılmış kitaplar seçmeşiyiz .Hani çoğunlukla bize sorarlar ya ne okuyorsunuz yada okudunuz. Düzenli  okuduğumuz  bize bir şey kaybettirmez ,aksine çok şey kazandırır.

Bilgi çağında yaşıyoruz ve başarılı olmanın yolu bilgiden geçer. Başarılı insanlar ömürlerinin yarısını okumakla geçirerek istedikleri yere gelmişlerdir.Bu nedenle kendimizi geliştirmek için araştırmalı ve öğrenmeliyiz. Yaşamımızı kahve köşelerinde, meyhanelerde , eğlence merkezlerinde geçirerek vaktimizi öldüreceğimize kendimizi geliştirecek şeylerle meşgul edelim.Okumak en iyi öğrenme yoludur. Gelişmiş ülkelerde okuma oranının yüksek olmasıdır ve sahip oldukları bilgi ile gelişmişlerdir. Gelişmemiş toplumlar eğitimsizlikten ve zamanlarını faydası olmayan  işlerle öldürmesidir.

Etrafımıza baktığımızda okul çocuklarının kitap okumayı sevmediklerini duyuyoruz. Kitap okumayan çocuklarımızın vakitlerini oyunlarda , televizyon karşısında geçirdiklerini ve sıkılmadıklarını da biliyoruz. Vakitlerini böyle geçirdikleri için okuma alışkanlıklarını da zaman içinde yitiriyorlar.

Çocuklarımızın karakterlerinin gelişmesi için okuyarak araştırmaya ve geniş bilgi yelpazesine ihtiyacı vardır. Bunu da aileler belli zaman aralığı içinde  hep birlikte kitap okumaya ayırarak kazandırılır. Kitap okuma alışkanlığı çocuk yaşta kazandırılırsa  eğitim sürecinde  çok  başarılı ve topluma yararlı insan olurlar. Okuma alışkanlığını kazandırmak gerçekten zordur. Bir şekilde sevdirmeliyiz gelecek neslimizin başarılı olması için. Okuyan her zaman başarılı ve iyi yetişmiş olacak. Çocukluktan itibaren okuma alışkanlığı kazanmış ferdin ilerde günlük yaşamdaki sohbetleri bile farklı olur. Seviyesiz  konuşmalar yerine güncel konular üzerinde yorum yapabilir ve düşüncelerini rahatça ifade edebilir. Kitap okumayan nesillerin fikirlerini, düşüncelerini üretme kabiliyetleri de yok olduğu için iletişim kuramazlar. Vakitlerini amaçsızca öldüreceklerine sahip oldukları anları kitap, gazete , bilimsel kitaplar okuyarak geçirmeli ve okuma alışkanlığını kazanarak başarıya bir adım önde giderek yakalamalıyız.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz