Milenyum Çağın Hastalığı Gürültü - FERAH USLU

Milenyum Çağın Hastalığı Gürültü


Milenyum çağın en masum, en hukuki ve en sinsi ve tehlike arz eden silahı gürültü. Dünyanın en tehlikeli silahı atom bombası insanları bir anda paramparça edip öldürürken çağımızın en tehlikeli hastalığı insanlarımızı sinsice hücrelerine yerleşerek öldürmüyor ama süründürmekten beter ediyor.

Soyut olarak bilinen ses  ölçümünü bile yapabiliyoruz. Yayılan ses dalgalarının frekansları, şiddeti ve enerjisini hemen öğrenebiliyoruz.Sesin şiddet birimi desibeldir.Biz insanların duyabileceği en küçük ses 1 desibeldir.Ancak ardı ardına eklenen her ses hoparlör şiddeti ise 3 desibeldir. Yani her 3 desibel artış sesin şiddetini ikiye katladığını görürüz. Sesin vermiş olduğu şiddetinin uzaklığının karesi ile aynı orantılı olarak azalır. 45 desibel bizi uykudan uyandırır.65desibelse bizde rahatsızlığa neden olur. 80 ve üzeri desibel ise tehlike çanlarını çalar.

Düşünün yeni doğmuş bir bebeğe  yüksek sesle konuştuğunuzu  vay o bebeğin haline  sinir hücrelerin de nasıl bir fırtına kopardığını ve bebeğin sağlığında bozulmaların baş gösterdiğini. Böylesine yüksek ses çocukta  zeka ve akıl hastalığına neden olmaktadır. 80 ve üzeri desibeldeki sesler  nefes alan her türlü  canlıya çok zarar vermektedir. Yüksek desibeldeki sesler maddelerinde fiziksel yapısını bozmakta ve parçalanmasına neden olmaktadır. Örnek verecek olursak böbrek taşları ve kanser hücreleri ses dalgalarıyla yok edilmeye çalıştığını hepimiz bilmekteyiz.

Milenyum çağında devam etmekte olan savaşlar sebebi ile mermi ve şarapnelden çok  ortaya çıkan  ses dalgalarından  dolayı da  insanlar ölmektedir.İnsan beyninin dışarıdan gelebilecek ses ve darbelerden korunması için yapı itibariyle kafatasında su içinde konuşlanmıştır. Su beynimizi besler,beynimizin ömrünü uzatır ve beynimizin elektrik enerjisini muhafaza eder. Saçlarımızda aynı görevi üstlenmiştir.Yüce Allah, biz insanoğlunu öyle güzel  yaratmış ki.Bizler emanetimizi en iyi şekilde  koruyalım, muhafaza edelim diye.

Sesin bu kadar tehlike arz ettiğini biliyorsak iyi korumalıyız.Çünkü yüksek basınçlı ses dalgalarında elektrik ve manyetik dalgalarından oluşmuştur. Gürültünün sebep olduğu hastalıklar şeker, tansiyon,kalp rahatsızlıkları, epilepsi,  depresyon, otizm,intihar girişimleri , en önemlisi ise alzheimer  ve  savunma sistemlerinde görülen çöküntüler. Gelişmemiş ülkelerde, bilim üzerindeki çalışmalardan haberi olmayan ülkelerde din olsun, festival olsun törenlerde gürültünün en üst sevilerde olduğu kutlamalarda olması insan üzerinde bir çok hasar bırakmaktadır. Gürültünün üst seviyelere ulaştığı, diskolarda, barlarda,sinemalarda, otomobillerde, mitinglerde,düğün salonlarında ve evlerimizde yüksek sesle dinlediğimiz radyo, televizyon  gibi yerlerden bir kaçıdır. Bir söz vardır gün gelecek insanoğlu  hastalıklarla mücadele etmekten çok gürültü ile mücadele edeceklerdir. İşte o gün bugün  en tehlike arz eden kanser hastalığından, verem hastalığından bile tehlikeli.Milenyum çağının en tehlikeli hastalığı ‘’ gürültü’’.Biz insanlar kendimizi gürültüden koruyarak ömrümüzü uzatmış oluruz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz