Bizler Neden Atılgan Değiliz? - FERAH USLU

Bizler Neden Atılgan Değiliz?


Bizler yapı itibariyle kimilerimiz atılgan kimilerimiz çekingen yapıya sahibiz.Şu çekingen huylarımızdan bir vaz geçebilsek inanıyorum ki hayatımız daha bir güzel olacak.

Hepimiz de biraz çekinme huyu vardır mesela bir şey isterken, soru sorarken, alışverişte olsun ve aramak isterken bu huyumuz ağır basmaktadır. Sevdiğimiz insanları özgürce  arayabilsek ne güzel olurdu değil mi ?Ama yapamıyoruz işte hep acabalarla savaş içindeyiz.

Nedeni nedir bilinmez ? Bizi çekingen yapan nedir? Bizler bir kaptırsak kendimizi akışına  her şeyin sonsuz güzelliğini yaşayacağız.Ama maalesef yapamıyoruz , olmuyor işte. Bizlerin çekingen olma sebebi cesaretimizin olmamasından kaynaklanmaktadır.

Cesareti güçlü olan insan yaşamımız sürecinde birikimlerle oluştuğunu göz önünde tutarsak alt yapımız çok iyi hazırlanmış olur. Ama bazen yanlış yapabileceğimizi de unutmamak gerek.

Bahanelerin ardına saklanmak ne kadar doğrudur onu bilemiyorum ama geçmiş yıllarda insanlarımızın bir kısmı hiç bilmedikleri bir ülkeye, dilini bilmez, kimseyi tanımaz, huyunu suyunu bilmediği yerlere gurbete çıkmışlardır.  Burada insanlarımızın ne kadar büyük cesaret gösterdiğini görmekteyiz.

Hiç bilmedikleri ülkeye  iyi ,kötü  bir düzenlerini bozarak, ailesini ardında bırakıp, kimisi de ailesini yanına alarak doğup  büyüdükleri anavatanını geride bırakarak    cesaretine  güvenerek göç etmişlerdir. Bu çok büyük cesaret örneğidir.

Bazen düşünüyorum da keşke bizde de böyle cesaret olsa diye imrenmişimdir. Belki sizde imreniyorsunuzdur cesareti yüksek insanlara.Gözü kara olan insanlar risk alarak hiçbir şeyden çekinmezler.Sevgi ise sevgi, ,iş ise iş, okuma ise okumak gibi yeter ki istesinler.

Cesareti olan kişiler her  zaman başarıya hep bir adım öndedirler.Yeter ki karar verdikleri an üzerine giderek hedeflerine ulaşırlar er yada geç. Hedeflerine ilerlerken karşılaşabilecekleri engelleri de düşünerek yolunda ilerlerler.Ancak yola çıkmadan önce başına gelebilecekleri göz önünde bulundurursan bu cesaretin kırılmasına neden olabileceğini de asla unutmamalı . Bir şey başarmak istiyorsak her türlü engelleri aşabileceğini düşünmelisin olumsuzluklarla yola asla çıkmamalı.

Eğer çekingen davranırsak ok şey kaybedebiliriz o nedenle çekingen davranarak zaman kaybederek cesaretimizi kırmış oluruz.Yapmamız gereken cesaretimizi toplayarak  ve çekingenliğimizi üzerimizden atarsak başarıyı sonunda  yakalamış oluruz.Cesaretimizi toplamak adına çevremizdeki insanları izleyerek başlayabiliriz .Sevgiyle kalın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz