Bilginin Güçlülüğü - FERAH USLU

Bilginin Güçlülüğü


Bilgi çağında yaşıyoruz ve biz insanların öğrenme isteği daha da fazlalaştı. Bizler bir şeyler öğrenmek için çalışmalıyız. Bilginin çokluğu ancak ayrılan zamanın yetersiz olması işimizi daha da zorlaştırmaktadır. Yaşadığımız dünyamızda bilginin hızla üretilip, hızla tüketildiği görülmekte. Biz biliyoruz ki bilgi güçtür ve bu bilgiye sahip olan her şeyi elde edebilir.

Bilgi her şeyi araştırıp bulmaktır. Sevdası olmayanın, yüreği yanmayanın harcı değildir. Her konuda olduğu gibi bilginin temeli aşktır, sevdadır. Bilgi sınırsız bir okyanusa benzer ve sürekli çalışmak, araştırmak gerekir. Bilgilerin sürekli yenilenmesi, eski bilgilerin önemini yitirdiğini buna bağlı olarak bizler her zaman bilgilerimizi tazelemek yeni bilgiler öğrenmek zorundayız. Öğrenme sürekli olursa başarmakta kolaylaşır. Kendimizi yenilemezsek , değişiklerden uzak kalırsak denizde boğulmaya mahkumuz. Bizler her zaman bedenen güçlü insanlar, zenginler  daha başarılı olarak bilirdik. Bilgi çağında çok bilgili olan insanlar değerlidir.

Her birimiz bilgi çağına ayak uydurmak zorundayız .Toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlenmesi gerekiyor. Sosyal yaşamı ilgilendiren tüm alanlarda seminerler düzenleyerek genel  bilinci artırmalı. İnsanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamazlar. Bu nedenle toplumu doğru ve sağlıklı  bilgilendirmeli.

Toplumun huzurunu sağlamak ve korumaya yönelik çalışmaların yapıldığını yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı en iyi şekilde anlatarak  bilgilendirilmeli. Sümen altında kalan tüm sorular cevaplandırılmalı. Kendini gelişmelere kapatan insanların bilginin değişiminden haberi olmaz , duyamazda.

İletişim araçlarını doğru kullanmak amacıyla  teknolojideki gelişmelere anında ulaşabiliyoruz. Aslında bu bizim için bulunmaz nimet. Zorlandığımız her ne konu olursa olsun yazdığımızda anında her şey karşımıza çıkıyor ve bilgi sahibi olabiliyoruz. Vakit bulduğumuz sürece girip araştırma yapabiliriz.

Bize sunulan teknoloji sayesinde her şey hakkında bilgi sahibi olabiliyor gizli saklı her şey ortaya dökülüyor. Öyle zaman oluyor ki bazen eskiye olan özlemimizi dile getiriyoruz. Tabi ki iki zamanın da iyi kötü evreleri vardır. Bireylerin bilgiye olan ihtiyacı her geçen gün artmakta. Bu bilgileri bilgisayarlarda paylaşarak daha fazla kitleye ulaşılmaktadır. Bilgi çağının başarısı da teknolojinin kullanılmasındaki etkinlikle ölçülüyor.

Sürekli bilgi edinen değil , bilgi üreten toplum olma sürecinde bireylerin bilgi toplama oluşumuna katkı sağlar. Eğitim bireylerin davranışlarında kendi yaşantısı yolunda değişimler meydana getirir. İnsanların eğitilmesi, bilgilendirilmesi geniş yelpaze olarak karşımıza çıkar.Eğitim ve bilginin Toplumun temel taşlarıdır. Bilime ve sanata önem verilmiştir. Bilim çağında icatlar  bulmak değil, ilerlemekte değildir. Bilim ve yenin buluşlar toplumumuza ve insanlığın faydasına kullanmaktır. İlme, bilgiye verilen önem kadar cehaletliğe karşı savaş halindedir. İnsanların bilmediklerini öğrenmesi kendilerini geliştirmek için gayret sarf etmelidir. Bilen kişilerin toplumu aydınlatan insanlar olduğu için saygı duyulmaktadır. Bu sebeple saygıyı hak eden kişilerdir.

Çağdaş toplumlarda beklentilerini karşılayabilecek yetiştirilmesi için bilgiyi derinlemesine öğrenmek, öğrendiği bilgileri paylaşmaktır. Sahip olduğu bilgileri diğer bilgilerle bütünleştirerek kullanıma hazır bulundurmaktır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz