At Gözlüklerine Hiç Bu Açıdan Baktınızmı? - EDA GÖZÜKARA

At Gözlüklerine Hiç Bu Açıdan Baktınızmı?


Değişen dünya içerisinde yaşayan bir birey olarak, ne olduğu önemli olmamakla birlikte öyle ya da böyle mutlaka en az 1 kere sınava tabi tutulabilirsin ve bu sınavı nasıl geçeceğiniz konusunda kaygılanabilir hatta umutsuzluğa kapılabilirsiniz.

Gelin şimdi toplumda genel olarak olumsuz bir şekilde nitelendirilen bu at gözlüklerimizi takalım ve alışılmışın dışında ona anlam yükleyelim.

Atların gözleri insanların gördüğü şeylerin 20 kat daha fazlasını görüyor, senin 1 metre gördüğünü at 20 metre görüyor. 1 buçuk metre boyu var ve 20 metrelik engeli aşıyor. Önüne bir sınav çıktı ve bu sınav ile sınanacaksın, bu sınavı geçmenin senin için zor olacağını da düşünüyorsun. Yetmiyormuş gibi bir şeylerin üstesinden gelmek için yola koyulduğunda sağdan soldan sana yumurta, domates atmaya çalışan birçok insan var. Dengeni bozmaya çalışıyorlar, aklını karıştırmak istiyorlar. Acaba yanlış mı yapıyorum şeklinde düşünmeni sağlamaya çalışıyorlar ve belki de sen bu yolda bir o yana bir bu yana savrulup duruyorsun. İşte at gözlüğünü böyle durumlarla karşılaşmamak için takmak gerekiyor. Çünkü sınandığımız konuda çok iyi analiz ve gözlem yaparak ne istediğimizi ve bizden ne istenildiğini tam olarak bilmek zorundayız. Bunu başarıyla gerçekleştirdiğimiz andan itibaren at gördüklerimizi çıkarabiliriz.

Şimdi sen düşün, at o gözlüklerle ve 1 buçuk metre boyuyla kendinden katça büyük engeli aşabiliyorsa, bu sınavı geçmek senin için neden zor olsun?

 

Psk.Eda Gözükara

Mail: [email protected]

İnstagram: psikolog.edagozukara

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Hakan ÇAMKERTEN | 28 Ocak 2021 20:01

    Bu yazınızın bana çok faydası dokundu. Seçim yapıp çıktığım bir yol var ve bu yolda sürekli önüme engeller konmakta ve sürekli sağdan soldan kötü yorumlar almaktayım. Ama oturup düşündüğümde gittiğim yolun yanlış olmadığını idrak ettim ve bende önerdiğiniz gibi at gözlüklerimi taktım. Öneriniz için ben kendi şahsım adıma çok teşekkür ederim. Yeni yazılarınız ve hayata dair bilgilerinizi merakla bekliyorum. Başarılar dilerim.

YAZARIN SON 5 YAZISI
20Haz

Yeni Yetiştirici Baba Anlayışı

09May

Anne olmak

12Eyl
10Şub

Helikopter Ebeveyn Nasıl Olur?

09Şub

Nelere Dikkat Edilmeliyiz