Sarıtaç, Tarım ve Hayvancılığa İYİ Parti Modeli Uygulanacak

İYİ Partili Asuman Sarıtaç, çiftçinin yüksek maliyetler altında ezildiğini, tarım ve hayvancılıkta İYİ Parti Modellerinin, ihtiyaç-kaynak-akademik kariyer-sonuç bağlantısını sağlayacağını ve üreticinin düşük maliyetle, yüksek verimin amaçlandığını söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Üretici Artık Ezilmeyecek!

İYİ Partili Asuman Sarıtaç, çiftçinin yüksek maliyetler altında ezildiğini, tarım ve hayvancılıkta İYİ Parti Modellerinin, ihtiyaç-kaynak-akademik kariyer-sonuç bağlantısını sağlayacağını ve üreticinin düşük maliyetle, yüksek verimin amaçlandığını söyledi.

Eğitimci ve İş Kadını Asuman Sarıtaç, STK ziyaretleri kapsamında Malatya Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ı ziyaret etti.

Sarıtaç’ın ziyaretinin kendilerini memnun ettiklerini ifade eden Başkan İhsan Akın,” Eğitimci, İş Kadını ve İYİ Partinin tanınmış simalarından çalışkan insan Sayın Asuman Sarıtaç ve beraberindeki değerli misafirler bizleri ziyaret ettiler. İlgileri, ziyaretleri ve hediyeleri için teşekkür ederiz.” Sözlerini kullandı.

İyi Partili Sarıtaç ise, ”Bugün İhsan başkanımıza hem yeni dönemde seçildikleri için hayırlı olsun ziyaretine, hem de sektörde yaşanan sıkıntıları, talepleri dinleme ve istişare etmeye geldik. Kendilerinin ve ekibinin bugüne kadar başarılarına hep birlikte şahit olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de yeni başarılara imza atacaklarına inanıyoruz” dedi.

Tarım ve hayvancılık alanında ülke genelinde yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve çözümler için İYİ Parti tarafından eylem planlarının oluşturulduğunu ifade eden Sarıtaç,” Üretenin, üreticinin yaşadığı sıkıntılar ve girdiği dar boğaz ne yazık ki görülmüyor. Hayvancılık alanında en büyük girdi olan yem maliyetlerinde yaşanan yüzde 400’e varan artış vatandaşın zararına hayvan yetiştirmesine neden oluyor. Çiftçinin ise kanayan yarası olan mazot artık önü alınmayacak seviyelere çıkmış durumda. İnşallah 2023 seçimlerinde Millet İttifakının zaferi, bu sorunlara merhem olacak eylem planlarının hayata getirilmesini sağlayacak.” Diye konuştu.

Tarım Bakanlığının işlevsizleştirildiğini söyleyen Sarıtaç, ”Bugün ülkemizde, tarım üzerine AR-GE çalışmaları neredeyse yok denecek düzeyde. Üstelik tarıma yönelik eğitim veren fakültelerin de eğitim düzeyi ve mezunlarının donanım seviyesi gün geçtikte düşüyor. Bilimsel çalışmaların sayı ve pratiğe yansıması açısından da durum iç açıcı değil. Tarım Bakanlığı bünyesindeki Tarımsal Araştırma Kurumları ise işlev, personel ve konu çeşitliliği bakımından işlevsiz kurumlar hâline geldi. Tarım Bakanlığı’nın ilgili genel müdürlüğü, ihtiyaç-kaynak-akademik kariyer-sonuç bağlantısını kurmakta yetersiz kaldı.” İfadelerine yer verdi.

Ziyaret sonrası İYİ Partili Sarıtaç,  Malatya Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’a hediyelerini takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN