Önden Gidenler

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Alperen'lik Hoca Ahmet Yesevi'den günümüze kadar gelmiş bundan sonra da devam edecek olan hareketin adıdır. Alperen hareketi ahlak hareketi, ilkeler ve değerler hareketidir.
Alperen, değerlerimizi, ilkelerimizi geleneklerimizi ve şanlı tarihimizi çok iyi bilmek zorundadır. Gelenekleri olmayanların gelecekleri de olmaz şuuru ile hareket etmelidir.
Kahraman şehitlerimiz ve değerlerimiz geleceğimizin temelidir.
Ülkemizde toplumsal barışı, sosyal adaleti, yaşanılabilir özgür bir memleket için yola çıkılmış bir harekettir. 
Alperen zalimin karşısında Alp mazlumun yanında Eren olan kişidir. Alperen vatanı için Alp, dini için Eren olandır. Alperen davası Nizam-ı Alem için İ'lâ-yi Kelimetullah ve devletinin yanında olandır.
Allah Kelamının yüceliğini bildirmek ve yaymak, küfür ve şirke karşı Allah'ın varlığını birliğini İslamın yüceliğini ve Kur'an-ı Kerim'in üstünlüğünü savunmak demektir.
Alperen hem  İ'lâ-yi Kelimteullah, hem de devlet müddet için mücadele eder.
Alperenlik davası her zaman mücadele ve mücahede ruhunu korumak, bu ruhla hareket ederek, cesur yürekli, hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyen, bahane kabul etmeyen, gönül adamı, sevgi, saygı, hoşgörü insanıdır. 
Alperenler milli bir duruş ve tavır ortaya koyarak hak, hukuk, adalet temelli bir yaşam tarzı seçerek, mazlumların sesi ve sözcüsü olmak zorundadır.
Alperen hareketi, ahlak, vicdan, ilkeler hareketidir. Davasından ülküsünden taviz vermeyen yiğitlerin kutsal hareketidir.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberin yolundadır. 
İlmiyle vatan aşkıyla çevresine örnek olup, Allah için veren Allah için alan vatana millete hayırlı neferler yetiştirmek için kurulmuş ocaklardır.
Mücadelemiz Allah rızası, İslam ve vatan için mücadele etmek içindir.
Alperen Ocaklarımızda sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlik vardır.
Kibir, menfaat, fitne, nifak yoktur.
Bu bağlamda yolumuz Allah yolu ve rızasıdır.
Davası Allah olan peygamber olan ve vatan olan herkes Alperen kimliğindedir. 
Yiğit Alperenler Asla yalnız değilsiniz. Allah sabredenlerle beraberdir.
Hoca Ahmet Yesevi ve Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere Allah Yolunda ahirete intikal etmişleri Rahmet ve Fatiha'larla anıyorum.
6 Aralık Alperenler Gününü Kutluyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN