Malatya Wushu- Kung Fu Yarışması İlimizde Kutlandı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri Her Yıl 23-30 Eylül Tarihleri Arasında “Aktif ol” 

(“Be Active”)Sloganı İle Avrupa Çapında Kutlanıyor.  Türkiye'de Malatya İlimiz'de de 24 - 25 Eylül 2022 Tarihinde Yakınca Spor Salonun da Kutlandı.

 

Etkinlikte konuşan Malatya Gençlik Spor Şube Müdürü Murat İRTENİ, “Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak düzenlemiş olduğumuz Avrupa Spor Haftası Açılış Programı'na hoş geldiniz. 23-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’de yaş ve cinsiyet gözetmeksizin 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri İlimiz'de de büyük bir heyecanla kutlanmakta olup, bir çok spor branşında kendini yetiştirmiş olan gençlerimizle birlikte bu coşkuya ortak olmaktayız. Ülkemiz bilhassa eğitim çağındaki gençlerimizin sporla iç içe gelişmesini sağlamaya yönelik çok önemli yatırımlar yapmakta, hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın birçok yatırım ve uygulamalarında bu alandaki gelişmelere tanık olmaktayız.  Sporun evrensel bir dil ve anlaşma vasıtası olduğu düşünüldüğünde uluslararası alanda ülkemizin, devletimizin adını gururla duyuracak gençlerin, sporcuların bu tesislerden ve tanık olduğumuz organizasyonlardan yetişeceğini unutmamalıyız. Spor, gençliğin iyi yetişmesinin, bir takım prensipler ve disiplinlerle donanmasının önemli bir vasıtasıdır. Gençliğe verilen önemle birlikte toplum sağlığını ön planda tutan bir anlayışla 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin spora erişimini sağlamaya yönelik planlama ve uygulamalar ile hem Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler hem de yerel yönetimlerin toplum hayatına kazandırdığı tesislerle ülkemizin bir çok mahalle, semt ve sokaklarında vatandaşlarımız sportif ve sosyal aktiviteleri yapabilme imkanına kavuşmuştur. “Herkes İçin Spor ve Sağlıklı Yaşam” sloganı ile kutladığımız Avrupa Spor Haftası Kutlamaları'na katılım sağlayan tüm sporcularımıza ve katkı sağlayan mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tesislerimizin ve organizasyonlarımızın vatandaşlarımızın daha mutlu, sağlıklı ve huzurlu yaşam koşullarına vesile olmasını dileyerek hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

Konu ile basın açıklaması yapan Türkiye Wushu kung FuFederasyonu Malatya İl Temsilcisi Malik DİNÇ konuşmasında:'' Malatya Wushu Kung Fu İl Temsilciliğimizin Faliyetleri arasında Yer Alan Avrupa spor haftası Geleneksel Wushu Kung Fu Taolu şampiyonası Türkiye Herkes için Spor Federasyonu ve Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Wushu kung Fu İl Temsilciliği Arasında Ortaklaşa Yapıldı minik-yıldız-genç-büyük kategorilerinde toplam 66 sporcu katılım gösterdi şampiyona ile ilgili açıklama Yapan Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Danışmanı ve Malatya İl Temsilcisi Malik Dinç Faliyetlerimize Ara vermeden Devam ediyoruz Avrupa Spor Haftası Tüm Dünyada Sportif faaliyet ve Etkinliklerle 23 Eylülde Start Almış ve 31 Eylüle Kadar Devam Edecektir Spor Kültürünü Artırmak Sporun Artık insanları Sürekli Alışkanlık Hale Gelmesinin Önüne Açmak Spor Branşlarının Tanıtımı Gelişimi bakımındanda Avrupa Spor Haftası ilimizde Malatya'da,da farklı branşlarla Faaliyetler yapılıyor ve yapılmaktadır bur da Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürümüze Spor Şube Müdürümüze Yeşilyurt Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüze Teşekkür Ederim Yapılan Bütün Sportif Faaliyetlere Vermiş Oldukları Desteklerden Dolayı teşekkür ederiz dedi. Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN