• Haberler
  • Eğitim
  • Koldere Ortaokulu Öğrencileri İstanbul'dan Ödülle Döndü

Koldere Ortaokulu Öğrencileri İstanbul'dan Ödülle Döndü

Koldere Ortaokulu Öğrencileri İstanbul'dan Ödülle Döndü

Millî Eğitim Bakanlığı ile WWF-Türkiye iş birliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen Doğa Öncüleri Ulusal Konferansı’nda Malatya’yı temsil eden Doğanyol Koldere Ortaokulu öğrencileri önemli bir başarıya imza attı.

Öğretmenleri Sinem Berber’in danışmanlığında hazırladıkları proje ile konferansa katılan öğrenciler, “En Küresel Proje Ödülü”ne layık görüldü. Doğaya duyarlılığı ve küresel çevre sorunlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımıyla dikkat çeken proje, jüri tarafından ödüllendirildi.

Öğrencilerin elde ettiği başarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır, öğrencilerin çevre bilinci yüksek, yenilikçi çalışmalar ortaya koymasının gurur verici olduğunu belirtti.

Bakır açıklamasında, “Öğrencilerimizin doğaya duyarlı, yenilikçi projeler üreterek ilimizi böylesine anlamlı bir platformda başarıyla temsil etmeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu gururu bizlere yaşatan kıymetli öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden değerli öğretmenimizi ve okul idaremizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ulusal düzeyde elde edilen ödül, hem Doğanyol ilçesinde hem de Malatya eğitim camiasında memnuniyetle karşılanırken, öğrencilerin başarısı çevre ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05323866251
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!