Kazgan Güven Tazeledi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

          Demiryol İş Sendikası Malatya 12. Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde başkanlığa mevcut başkan Hikmet Kazgan oyların tamamını alarak yeniden seçildi.

              Gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Başkan Hikmet Kazgan, gelir vergisi oranının yüzde 15’te sabitlenmesini istedi. Kazgan“ Ekonomik gelişmelerin olumsuzluğu, çalışan kesim olarak en çok biz emekçileri etkilemiştir. İnsan onuruna yakışır ücretler, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Emekçiler olarak en çok önemsediğimiz vergide, adalet istiyoruz. 


            Bizler eşit sosyal haklar, insan onuruna yakışır ücretler, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Emekçiler olarak çok önemsediğimiz, vergide adalet, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını talep ediyoruz.

       Sıkıntılarımızın biri de taşeron işçilikle geçici işçilik konusudur. Taşeron uygulaması bir alt işveren uygulamasıdır. Uygulamalı sonuçları 20 yıldır tartışılan bir konu olmasına rağmen çözülmemiştir. Hizmet alımının yasal düzenlemelerle zorlaştırılarak uygulamaların önüne geçilmelidir. Sorunlarımızın çözümü için yöneticilerimizden ve hükümetimizden taleplerimizin karşılanması, istek ve talebimizdir.

       Sendika hakkı için mücadele verenler işten çıkarılmasın. Enflasyon düşürülsün, gıda fiyatları, konut fiyatları korkunç şekilde artmış, kiralar aşırı yükselmiş, fırsatçılara gün doğmuştur. Geçinmek için emeğinden başka sermayesi olmayan işçi sınıfı en temel hakka olan barınma ve geçim derdiyle kaderine terk edilmesin. Toplu iş sözleşmeleriyle elde edilen ücret zamları ve vergi birimlerinin dar tutulması nedeniyle, yıl ortasına gelindiğinde erimekten ve yılsonuna doğru kayıplarımız büyümektedir. Ocak ayında aldığımız ücret yılın sonuna gelindiğinde yüzde 20 oranında azalmaktadır. Bir an önce gelir vergisi sisteminde değişiklik yapılıp vergi adaletinin sağlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULU

          Genel kurulda yapılan seçim sonucu Demiryol-İs Sendikası Malatya Şube’nin Hikmet Kazgan başkanlığındaki yönetim kuruluna Yakup Kaya, Aytaç Parçikanlı, Mesut Güzel, Ramazan Tekalp getirildi.

Denetim kuruluna Hamza İnce, Nihat Coşkun, Halit Ongel, Basri Güler, Kemal Asiltürk getirildi.

Disiplin kuruluna Musa Bozkurt, Alkan Akgül, Mehmet Çiçekçe, Nihat Küşneli, Hüseyin Kilüken seçildi.

           Üst kurul delegeleri ise, Hikmet Kazgan, Ali Albay, İbrahim Rıfat Türkmen, Murat Gül, Ahmet Şekerci, Yalçın Yılmazer, Mehmet Güler, Tayfun Gökçek, Burak Kara, Regaip Doruk Siga, Muhammed Enes Aslantaş getirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN