İftar Sofralarının İlki Bu Yıl Buzluk Mahallesinde Verildi

Yazıhan Belediyesi tarafından üç yıldır, her ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar sofralarının ilki bu yıl buzluk mahallesinde verildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yazıhan Belediyesi tarafından üç yıldır, her ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar sofralarının ilki bu yıl buzluk mahallesinde verildi. İftar yemeğine Yazıhan Kaymakamı İdris Akça, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ,Yazıhan Müftüsü Cemil Alıcı, Ak Parti Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş,  Belediye meclis üyeleri, Mahalle muhtarları ve kalabalık bir halk kitlesi  katıldı.

Başkan Öztürk , iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Öncelikle tutmuş olduğumuz oruçların, yapmış olduğumuz ibadetleri Cenab-ı Allah kabul etsin.Her yıl Ramazan sofralarında sizlerle aynı masada oturup aynı duyguları ve aynı yemeklerini paylaştıklarını belirtti. Öztürk , “Dostlukların sevgi ile beslendiği bu mübarek ramazan ayında, bugün bir arada olmanın vermiş olduğu derin mutluluk ve hissiyatı içinde olduğumu belirtmek isterim. Bugüne kadar, sivil toplum kuruluşlarımızla ve toplum her kesimiyle birlik ve beraberlik içerisinde olduk bundan sonrada öyle olmaya devam edeceğiz. Ama şöyle bir bakarsak, Ramazan ayını ve bu güzellikleri Türkiye kadar huzur ve güven içerisinde yaşayan İslam toplumu çok az. Burada tabii ki birlik ve beraberliğimizin en büyük belirleyicisi ve bize bu günleri yaşatan da yine bu birlik ve beraberliğimizdir. Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayan, tüm misafirlerimize ve bu programa emeği geçen belediye personellerine teşekkür ediyorum,” dedi.

Yazıhan Kaymakamı İdris Akça; Birlik ve beraberlik içerisinde hem kaynaşmamıza vesile olması anlamında hem de birlik ve beraberliğimizin sergilenmesi anlamında iftar sofralarının önemi çok büyük büyüktür. Böyle bir programın hazırlanmasından dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok özel günler yaşıyoruz. Allah oruçlarımızı kabul etsin inancımızda ve geleneğimizde on bir ayın sultanı olarak gördüğümüz Ramazan ayının oruç ve iftarla daha da güzelleştiğini belirterek, “Bu iftar geleneklerimizi, ülkemiz genelinde olduğu gibi İslam coğrafyasında da yaşıyoruz. Bizlere bugünleri yaşama imkânı veren Cenab-ı Mevla’ya şükür ediyor, tarih boyunca canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Bu güzel günlerin ve manevi ortamların da hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Allah inşallah bu güzel ayı en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip eder. En güzel şekliyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde  mutlu ve mesut sevdiklerimizle Ramazan ayımızı geçirmemizi nasip eder” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

BUNLARA DA BAKIN