Gürkan, Malatya Belediyesi Türkiye'nin En Güçlü Belediyelerinden Biridir

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Beyaz Tv'nin usta program yapımcısı gazeteci Tahir Sarıkaya'nın
Gürkan' Malatya Belediyesi Türkiye'nin En Güçlü Belediyelerinden Biridir'


         Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Beyaz Tv’nin usta program yapımcısı gazeteci Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Türkiye’de en çok izlenen sabah programı” Uyan Türkiye’m” in canlı yayın konuğu oldu.

          Deneyimli gazeteci Program yapımcısı Tahir Sarıkaya’nın Canlı yayında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a sorduğu” 6 Şubat depremleri sonrası sizlerde bir depremzede belediyesi olarak bir koordinasyon anlamında çok hızlı bir şekilde çalışmalara başladınız. Bugün Malatya Büyükşehir Belediyesi halkına depremle ilgili ne yaptı? “ sorusuna Başkan Gürkan dobra, dobra cevap vererek” Malatya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin En Güçlü Belediyelerinden Biridir” dedi.


          Başkan Gürkan” Malatya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin En Güçlü Belediyelerinden Biridir. 4,17 de deprem oldu 4,47 de tüm enkazların başında 70 Km. 80 Km, 100 Km. ötedeki enkazların başında dahi Malatya Büyükşehir Belediyesinin arama kurtarma ekipleri işin başındaydı.

         4,17, 4,45 nasıl oluyor da 25 dakika içerisinde bu ekipler enkazların başında oluyor. Bizi izleyenler bilir. Erkenek bize 75 km. uzaklıktadır. Ama 4,40 ta Erknekteki enkazın başında bizim ekiplerimiz vardı. Erkenekte enkazların altında kalan insanlarımızı kurtarma çalışmaları başlamıştı. 

          Saat 13 teki 2 ci depremde ise koordinasyon merkezi valilikti. Valilikte hasar görmesi hasabiyle bizim kendi bünyemizde aceleyle kurmuş olduğumuz bütün AFAD’ın, bütün vilayetin koordinasyon merkezinde bizim itfaiye daire başkanlığındaki binaya taşıdık ve tüm AFAD’taki bağlantı noktalarını iletişimi İtfaiye Dairemize taşıdık.

          Bir taraftan çadırların kurulması diğer taraftan konteynırların kurulması, bunların hepsi Belediyenin marifetiyle yapılıyor. Tüm lojistik merkezin daha önceden hazırlanmış olan lisanslı depo diye tabir ettiğimiz yaklaşık 40.000 metrekare kapalı alanı olan lojistik depoda şu an AFAD’ın tüm işlemleri oradan yürütülüyor.

         Yine önceden tedbir amacıyla yapılmış Ekmek Fabrikası, yine tedbir amaçlı yapılan yemek fabrikası yapılmış şu an Malatya’nın sıcak yemek ve ekmeğini karşılıyor.  Şu anda 60 tane konteynır kentin yolunu, suyunu, altyapısını, kanalizasyonunu, asfaltını ve diğer işlem ve işleyişini Malatya Büyükşehir Belediyemizin MASKİ ve MESTON şirketleri tarafından yapılıyor. 

         Depremzede bir belediyenin bu kadar vecatın içerisinde diri v dik durması kolay bir hadise değildir.”

 Tahir Sarıkaya” Seçimler bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı oldu. Bir taraftan da Depremzedelerin iktidara verdiği oyu tartışıldı sosyal medyada. Ağır hakaretler vardı depremzedelere bunlara da şahit oldunuz. Bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir? 

         Başkan Gürkan” Seçimlerin Ülkemize, Şehrimize, Milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hakikaten vatandaşımız sandıkta gitmiş oyunu kullanmış ve iradesini belirtmiştir.

 Sandıktan çıkan iradeye de demokrasinin gereği herkesin saygı duyması gerekir. 

         Malatya yüzde 72 lik büyük bir oranla Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük bir destek ve teveccühte bulundu. Bu anlamda bizde hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 Depremin olduğu 6 Şubat saat 4, 17 de deprem vuku buldu Sayın Cumhurbaşkanımız bizi aradı 2 bakanımızı koordinatör bakan olarak görevlendirdiğini ifade etti. 

Sayın Cumhurbaşkanımız deprem sürecince defa Malatya’mızı ziyaret etti, yapılan işlemlerin doğru meyanda gidip gitmediğini, eksik ve aksaklıklar noktasında varsa bir eksiğin telafi edilmesi noktasında da çok yakın ilgi ve alaka gösterdi. 

        Sayın Cumhurbaşkanımız neticeler belli olduktan sonra yapmış olduğu konuşmada 85 Milyon insanın kardeş olduğunu ifade etti.

 Malatya’da hangi siyasi partinin Cumhurbaşkanı adayına oy vermişse vermiş. Hepsi Malatya’nın vatandaşıdır ve bizim kardeşimizdir. 

        Bizim hizmet anlayışımız gökyüzü şemsiyemizdir dedik biz güneş gibi olacağız. Gözünü kapatmayan, Perdesini kapatmayan nasıl ki güneş’in ışığında ve ısısından yararlanıyorsak bizim de hizmetlerimiz o meyanda olacak ve o anlayışla hizmetlerimize devam edeceğiz. 

       Malatya Halkımız kadirşinastır. Kendisine yapılan hizmeti hiçbir zaman inkar etmemiştir. Hizmet edeni de baş tacı yapar. Takdir eder.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN