Başkan Özcan, Dünya Kayısı Ticaret Merkezini Basına Tanıttı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Yaptığı, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'ni Basına Tanıttı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Yaptığı, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'ni Basına Tanıttı.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, burada yaptığı konuşmada, kentteki Şire Pazarı'nın ihtiyacı karşılamaması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nin inşa edilerek faaliyete geçtiğini dile getirdi ve şöyle dedi: "Malatya’mızın eski Şire Pazarı depremde hasar gördüğünden dolayı ve yine burasının eski olduğundan, esnafımız için yetersiz olduğundan dolayı yeni yapılan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilerek yapılmıştır. Emeği geçen eski başkanlarımızdan Sayın Selahattin Gürkan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Başkan Ramazan Özcan, "Eski Şire Pazarımızın eski ve depremden zarar görmesi ve yine altyapısının eski olması buradaki esnafımızın ihtiyaçlarını karşılamadığını dile getirdi. Yeni yapılan Şire Pazarı alt üst yapıları ve yine sosyal tesisleriyle, kayısı ambarları ve misafirlerinin konaklama anlamında tüm imkanlarına sahiptir. Geniş alanlarıyla hazır hale gelmiştir. Bu anlamda tüm esnaflarımızın yeni Şire Pazarımıza gelmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinin Malatya esnafına ve yine Malatyalı hemşerilerine, il dışından gelecek hemşerilerinin hizmetine açıldığını belirten Özcan, "Bu vesileyle tüm esnaflarımızı buraya bekliyoruz. Bizler ne kadar birlik içinde olursak, o kadar güçlü olacağız. Yeni Şire Pazarımız trafik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır ve yapılan geniş yollarıyla, otoparklarıyla ve yine sosyal tesisleriyle tam bir dünya merkezi haline gelmiştir."

Üreticilerin trafik konusunda herhangi bir engelle karşılaşmadan ürünlerini rahat bir şekilde getirebilecekleri, Kuzey çevre yolunun yanı başında olduğunu belirten Özcan, "Toplamda 650 iş yeri bulunuyor. Aşağıdaki buğday pazarıyla birlikte 900 iş yeri var. Ürün muhafaza ve üretici emanet odaları, depoları ile ihracat departman ofisleriyle muhteşem bir kayısı ticaretinin yapılacağı alanda 450'nin üzerinde iş yeri bulunmaktadır."

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Ticaret Merkezinin lisanslı depoyla bütünlük sağladığını, lisanslı depoda mezat yapılacağını ve artık lisanslı depoculuğa geçildiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyemizin Avrupa Birliği ve Ticaret Borsamızla hayata geçirdiği lisanslı depoda ürün satış salonlarının yapıldığını belirtti. Başkan Ramazan Özcan, "Amacımız dünyadaki kuru kayısı ihracat şampiyonluğunu kimseye kaptırmadan yolumuza devam etmektir. Tüm esnaflarımızın ve Malatyalı hemşerilerimizin yeni yapılan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezini görmeye bekliyoruz." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN